Een voormalige leaseauto is een goede keuze

audi a5 lease

Ex-leaseauto’s zijn goed onderhouden, jonge occassions

De voordelen van een ex leaseauto zullen bij de meeste lezers wel bekend zijn. Je rijdt altijd met een nieuw model rond, je kan vaak van auto wisselen en bovendien is het erg financieel aantrekkelijk. Daarbij komt nog dat een nieuwe wagen snel in waarde daalt en dat je bij de aankoop van een zo’n nieuwe wagen soms diep in je portefeuille mag tasten. En over dit laatste wil ik het in dit artikel even hebben: Aan het einde van een leasingovereenkomst kan een aankoopoptie voorzien zijn. Dit is natuurlijk uitermate interessant. Immers, je koopt niet alleen van de eerste eigenaar (de leasemaatschappij), maar je bent ook zeker van de correcte kilometerstand en het complete onderhouds- en schadeverleden van de auto. Het spreekt natuurlijk voor zich, dat je niet verplicht bent, de auto eerst te leasen alvorens je hem kan kopen. Op de site van de VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschapijen) kan je terecht voor een hele lijst aan officiële dealers die je ex lease auto’s kunnen aanbieden tegen een sterke prijs.

Perfecte staat gegarandeerd!

Lease auto’s worden steeds goed onderhouden. De leasemaatschappij ziet hier dan ook scherp op toe. Dit staat in schril contrast met particuliere eigenaren: volgens onderzoek van de BOVAG houden zij slecht in 57% van de gevallen, de voorgeschreven beurten aan! Verder nog, laten zij kleine schades vaak niet herstellen. Bij lease auto’s daarentegen, kan u op twee oren slapen. Schade wordt altijd én professioneel hersteld!

Hoge kilometerstand?

Ex leaseauto’s hebben vaak op jonge leeftijd al veel kilometers achter de kiezen, omdat ze vaak geleased worden door zakenlui die geregeld op de baan vertoeven. Daar kan je moeilijk omheen. Maar feit is wel dat lange afstanden een auto veel minder doet slijten dan de korte ritjes die een particulier maakt.

Ex lease auto? Voordelig !

Tenslotte benadrukken we nog eens de belangrijkste factor bij de aankoop van een ex lease auto: de prijs! Tot voor kort werden deze wagens enkel aan autobedrijven verkocht, die ze op hun beurt op de particuliere markt aan de man bracht. Nu kan je echter rechtstreeks bij de leasemaatschappij gaan aankloppen. Véél voordeliger en tegen een vaste prijs! Je weet vooraf waar je aan toe bent!

Lezers vonden ook interessant:

Privé lease auto; voor- en nadelen
Zoeken op bijtelling
Lease calculatie: waar u op moet letten