Een ex-leaseauto kopen – een goede deal

Ex leaseauto
Mercedes E klasse design lampen

Het kopen van een leaseauto brengt veel voordelen met zich mee en het is dan ook een fenomeen dat steeds populairder wordt in Nederland. Natuurlijk blijven leaseauto’s tweedehands auto’s wanneer ze niet meer worden gebruikt voor lease, maar ze zijn zelden zo goed onderhouden dan een leaseauto. Daarnaast zitten er vaak vele extra’s aan en in een leaseauto.

Voordelen

Steeds meer mensen kiezen voor het kopen van een leaseauto of een ex-leaseauto en dit is niet voor niets. Wanneer je een dergelijke auto koopt, krijg je een prachtig uitziende auto met veel accessoires, een perfecte afwerking, vele extra’s en technische snufjes voor een lage prijs. Meestal hebben ex-leaseauto’s een ingebouwd navigatie systeem, mooie velgen, airconditioning en cruise control, leren bekleding en een uitgebreid audio systeem.

Lage kosten voor ex-leaseauto

Wat als nadeel kan worden gezien is dat er in een relatief korte tijd veel kilometers met de auto zijn gereden. Dit is echter wel de voornaamste reden waardoor deze auto’s laag geprijsd zijn. Een andere reden is dat de modellen van de auto’s voor de lease heel snel verouderen. Daarnaast is het aanbod van leaseauto’s groot. Dit komt simpelweg omdat er steeds meer mensen voor kiezen een leaseauto te rijden. Leaseauto’s hebben voor hun leeftijd vaak aardig wat kilometers op de teller, maar zijn meestal veel beter onderhouden dan andere tweedehands auto’s. Leaseautorijders kunnen kosteloos hun auto laten onderhouden, deukjes laten wegwerken enzovoorts. Dit zorgt ervoor dat de auto zowel van binnen als van buiten meestal in erg goede staat is en dat je een auto koopt met alle extra’s standaard bijgeleverd.

Wat is mijn auto waard? Bereken eenvoudig de waarde van je droomauto of van je huidige auto.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen over het kopen van een ex-leaseauto, al gelden deze nadelen niet voor iedereen. Uiteraard kan de kilometerstand aan de hoge kant zijn en is de auto zeer intensief gebruikt in de afgelopen jaren. Dit is voor sommige mensen een reden voor twijfel. Verder kan de auto wel wat slijtage vertonen op banden, schakelpaneel, remmen of schokdempers. Een testrit is altijd een aanrader om te kijken hoe de auto aanvoelt. Een leasemaatschappij moet te aller tijde een uitgebreid rapport kunnen overleggen van voormalig onderhoud, grote en kleine beurten en eventuele reparaties. Zo krijg je direct een goed beeld van de manier waarop de vorige eigenaar met de auto is omgegaan.

Waar kun je heen?

Wil je een ex-leaseauto kopen, dan zijn er verschillende plaatsen waar je heen kunt gaan. De meeste leasemaatschappijen in Nederland verkopen direct aan particulieren en daarnaast kun je ook bij dealers en gespecialiseerde bedrijven voormalige leaseauto’s kopen. Het is niet aan te raden een leaseauto van een particulier te kopen. Wettelijk is een aanbieder verplicht je een voertuig aan te bieden van goede kwaliteit, dat geen verborgen gebreken mag kennen. Je moet ermee kunnen doen wat je normaal met een auto doet en de voorgeschiedenis van de auto moet duidelijk zijn en overeenkomen met de werkelijkheid. In de particuliere branche ben je hier lang niet altijd zeker van en wanneer je de auto al hebt betaald en meegenomen heb je niets meer om op terug te vallen.