Nederlanders willen geen bijtelling betalen

peugeot 208

Leaserijders verkiezen tweedehands auto boven nieuwe leaseauto als dit voordeliger is

De Nederlandse leaserijders willen het liefst zo min mogelijk betalen voor hun auto. Onderzoek van Multiscope wijst uit dat leaserijders liever een tweedehands auto rijden en minder betalen, dan een nieuwe leaseauto.

Liefst 72% van de vrouwen en 55% van de mannen zou graag willen besparen op hun maandelijkse bijtelling. Uit het onderzoek blijkt dat 43% van de ondervraagden lieve een tweedehands auto rijdt, dan een auto met een hoog percentage aan bijtelling. Dit puur vanwege economische redenen.

Van de groep van 43% wil het grot wel een jong gebruikte tweedehands auto rijden. 15% wil een auto van maximaal 4 jaar rijden, en 21% een goed onderhouden leaseauto.

Gelukkig zijn er ook nog echte autoliefhebbers in Nederland. 39 procent van de ondervraagden denkt dat het verschil in bijtelling tussen de oude en de nieuwe bijtelling verwaarloosbaar is.

De belangrijkste redenen om een nieuwe auto te leasen zijn:

  • Het ontbreken van nieuwe functies op een ouder model
  • Minder kans op technische gebreken bij een nieuw model

en natuurlijk… Omdat een nieuwe auto toch een visitekaartje is voor de autoliefhebber.

Het onderzoek van Multiscope werd onder 1000 leaserijders uitgevoerd in opdracht van leasemaatschappij Athlon.

Wil je geen bijtelling, maar toch een nieuwe auto rijden?

Private lease een nieuwe auto. Je vind op deze pagina veel interessante modellen die je zorgeloos rijdt vanaf 199 euro per maand. Goedkope private lease