Private autolease voor tweedehands auto’s vaak voordelig

private auto lease

Private lease groeit sterk in Nederland

Private lease is bezig met een sterke opmars, steeds meer consumenten komen daarmee in aanraking en besluiten er gebruik van te maken. De leaseconstructie lijkt op die voor zakelijke modellen. Het grote verschil is dat de consument zelf de kosten per maand betaalt, er is aan de andere kant geen sprake van bijtelling. Private lease voor een tweedehands auto maakt de modellen betaalbaar en zorgt er bovendien voor dat het niet langer nodig is om eerst voor een auto te sparen.

Leasen van een tweedehands auto

Het privé leasen van een tweedehands auto wint sterk aan populariteit, iets dat vooral te maken lijkt te hebben met de lage kosten. De kosten per maand zijn bij lease vergelijkbaar met een financiering. Daarnaast is er echter sprake van een vast bedrag per maand voor bijvoorbeeld de wegenbelasting, het onderhoud, de verzekering en eventuele reparaties. Zelfs inclusief al die kosten blijft er een relatief laag bedrag per maand over. Consumenten hebben dankzij private lease voor tweedehands auto’s de mogelijkheid om een mooi model op de kop te tikken.

Gemak en eenvoud

Naast de lage kosten brengt private lease voor een tweedehands auto meer voordelen met zich mee. De private lease oplossingen voor occasions zorgen er bijvoorbeeld voor dat de consument het maximale gemak ervaart, het is heel eenvoudig om een mooie auto aan te schaffen. Het is niet langer nodig om zelf een verzekering af te sluiten en de wegenbelasting te voldoen. De leasemaatschappij neemt die zaken over. Het is wat dat betreft niet vreemd dat de laatste jaren steeds meer mensen gebruik maken van private lease voor een tweedehands auto.

Online private lease

Uiteraard is het mogelijk om online op zoek te gaan naar private lease voor een gebruikte auto. Het is aan de hand daarvan mogelijk om na te gaan wat de kosten zullen zijn, of direct een contract af te sluiten. De verschillende aanbieders zorgen net als de automerken zelf voor scherpe aanbiedingen, op basis van een vast bedrag per maand. Dankzij private lease voor tweedehands auto’s liggen de kosten lager dan bij de nieuwe modellen. Aan de andere kant is er wel sprake van hetzelfde gemak en is het niet nodig om eerst zelf voor de aanschaf van een auto te sparen.