prive lease bkr

Krijg ik een BKR registratie bij Prive autolease?

Denkt u na over privé lease, maar heeft u al een BKR-registratie, of wilt u er zeker van zijn dat u niet in de problemen komt op het moment dat u op een later moment en krediet af wil sluiten? Inmiddels is het keurmerk Private lease gelanceerd. Dit betekent dat leasemaatschappijen die dit keurmerk voeren, moeten kijken of u een BKR registratie heeft. Dit doen zij om de consumenten steeds beter te beschermen tegen over financiering. Ze kijken echter alleen naar de financiële component van de private lease. De financiële component is dus alleen het bedrag aan rente en afschrijving dat in de lease is inbegrepen. Dit betreft echter wel ongeveer 65 % van het totale leasebedrag. Dit komt omdat de NIBUD ervan uitgaat dat u altijd al vaste lasten heeft voor een auto.

Eigen verantwoordelijkheid

Het is wat dat betreft uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw privé lease en de BKR registratie met elkaar in harmonie zijn. Op het moment dat u een negatieve A-codering heeft vanwege een andere lening, is het natuurlijk niet verstandig om u verder in de schulden te steken, door een auto te gaan rijden die maandelijks om een (flinke) betaling vraagt. Houd hier zelf rekening mee en zorg ervoor dat u alleen kiest voor privé lease op het moment dat u dit ook daadwerkelijk kunt betalen.

Pas op met leaseaanbieders zonder keurmerk Private lease

Er zijn ook lease aanbieders die misschien wat minder streng toetsen op een BKR notering en die wellicht niet de financiering opgeven bij het BKR. Dit zijn in sommige gevallen echter niet de meest betrouwbare aanbieders. Let er daarom op dat de voorwaarden bij deze aanbieders wel eens een stuk minder gunstig zijn dan u aanvankelijk dacht. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld te veel rente betaald of dat u een (te) grote boete moet betalen als u toch besluit om onder het leasecontract uit te komen.