Private leasing bij een autofabrikant

audi a4

Privé lease bij de autofabrikant zelf

Heeft u interesse in privé lease? U kunt dat doen bij een van de onafhankelijke aanbieders die een groot aantal modellen in de aanbieding heeft, maar u kunt zich aan de andere kant ook wenden tot de autofabrikant zelf. In dat geval profiteert u van een maximale zekerheid, maar bent u aan de andere kant gebonden aan het merk en is de kans groot dat u een hoge prijs betaalt. Het is verstandig om deze elementen tegen elkaar af te wegen, op het moment dat u nadenkt over het tekenen van een contract voor privé lease.

Maximale zekerheid

Het grote voordeel van privé lease bij de autofabrikant zelf is dat u profiteert van de maximale zekerheid. U spreekt met de fabrikant, die de auto goed kent en u een splinternieuw exemplaar aan kan leveren. Daarnaast is de kans groot dat het onderhoud en de reparaties bij de dealer zelf worden ondergebracht. U bent er hierdoor zeker van dat men altijd werkt met de originele producten, waardoor u optimaal kunt genieten van het rijcomfort van de auto die u kiest. Heeft u vervangend vervoer nodig? Dan krijgt u uiteraard een vergelijkbaar model van hetzelfde merk mee. Indien u een sterke voorkeur voor een bepaald merk heeft is het wat dat betreft verstandig om privé lease bij de automaatschappij zelf te overwegen.

Prive auto lease is sterk in opmars. Bijna alle grote merken als Volkswagen, Audi en Seat bieden private leasing mogelijkheden.

Hoge prijs

Houd er aan de andere kant rekening mee dat u een relatief hoge prijs betaalt, op het moment dat u kiest voor privé lease bij de automaatschappij zelf. De autofabrikanten leveren een premium service en rekenen daar zeker niet de meest scherpe prijs voor. Ze bieden u een bepaalde mate van luxe en gemak, waardoor de rekening over het algemeen wat hoger is dan wanneer u aan de andere kant kiest voor een onafhankelijke aanbieder.

Merkgebonden

Bovendien bent u merkgebonden op het moment dat u het contract voor privé lease heeft uitgediend en u toe bent aan het uitzoeken van een nieuwe auto. Bij een onafhankelijke aanbieder heeft u de keuze uit verschillende merken, met behoud van eventuele voordelen die u heeft opgebouwd. U kunt zich voorstellen dat u bij de automaatschappij zelf alleen de keuze heeft uit de modellen van dit merk, als u zich niet als volledig nieuwe klant tot een andere maatschappij wilt wenden.