Snel en makkelijk een auto leasen met shortlease

leasecontract stoppen

Shortlease – Lease voor kortere periodes

Shortlease, het biedt u de mogelijkheid om een relatief korte periode gebruik te maken van een auto. Is de periode dat u de auto nodig heeft eigenlijk te lang voor huur, maar veel te kort voor een officieel leasecontract van bijvoorbeeld 4 jaar? Dan is het een goed idee om binnen de privé lease eens op zoek te gaan naar de mogelijkheden op het gebied van shortlease. U kiest hiermee voor een interessante combinatie van elementen, die onterecht de naam heeft om duur te zijn.

Gunstige tarief van operational lease

U profiteert aan de ene kant van het gunstige tarief van operational lease, aangezien shortlease op een vergelijkbare manier in elkaar zit. Dit betekent dat u aan het begin van de overeenkomst niet zomaar een flinke investering hoeft te doen. In plaats daarvan betaalt u voortaan een vast bedrag per maand. Voor dat bedrag mag u gebruik maken van de auto en zorgt de leasemaatschappij voor de verzekering, de wegenbelasting en de reparaties of het onderhoud.

Flexibiliteit van huren

Aan de andere kant heeft u met shortlease de flexibiliteit van huren, aangezien u niet zomaar 4 jaar aan een contract met de leasemaatschappij vast zal zitten. In plaats daarvan heeft u de mogelijkheid om het contract na een paar maanden weer op te zeggen, bijvoorbeeld op het moment dat u een eigen auto gaat kopen of u deze niet meer nodig heeft. Wat dat betreft zorgt u er met shortlease eenvoudig voor dat u de komende maanden een auto tot uw beschikking heeft. Ook biedt het u mogelijkheden om een bepaald type auto een langere tijd uit te proberen, bijvoorbeeld wanneer u overstapt naar een nieuw merk.

Hoe werkt shortlease?

Shortlease werkt eigenlijk heel eenvoudig, aangezien u een contract aangaat en op basis daarvan een vast bedrag per maand betaalt. Vervolgens kiest u een aantal vrije kilometers per maand, zoals dat ook gebruikelijk is bij een huurovereenkomst. Op basis van deze twee elementen heeft u een auto voor de deur staan, waar u een vast bedrag per maand voor betaalt en waar u verder geen omkijken naar heeft. Geen behoefte meer aan de auto, of een ander exemplaar op het oog? Dan kunt u het shortlease contract weer opzeggen en neemt de leasemaatschappij de auto weer in.

Handige informatie over leasen vindt je in de categorie: Alles over autolease