Uw auto financieren met financial lease

financial lease auto

Financial lease – een manier om uw wagenpark te financieren

Financial lease is het alternatief voor operational lease. Het is van belang om deze elementen goed uit elkaar te houden, om na te gaan welke zakelijke of particuliere oplossing het best bij u past. Financial lease lijkt in vergelijking tot operational lease wat meer op het afsluiten van een lening, om de auto in termijnen af te kunnen betalen. Het voordeel van deze manier van aanschaffen is dat u aan het begin van de overeenkomst niet direct een groot bedrag neer hoeft te leggen, om gebruik te kunnen maken van de auto.

Financieren van de auto

Financial lease kunt u het best zien als het financieren van de auto, zoals u dat ook kunt doen door gebruik te maken van een autolening. U wordt de economisch eigenaar van de auto, wat zakelijk betekent dat de auto ook daadwerkelijk op de balans komt te staan. Zakelijk zorgt dit er onder andere voor dat u gebruik kunt maken van fiscale voordelen, zoals de investeringsaftrek. Als particulier kunt u hier natuurlijk geen gebruik van maken, maar u zorgt er met financial lease wel voor dat de auto aan het eind van de looptijd uw eigendom zal zijn.

Maandtermijn betalen

Ondanks dat u eigenaar wordt op het moment dat u kiest voor financial lease, is het niet nodig om aan het begin van de overeenkomst direct een enorme investering te doen. In plaats daarvan betaalt u het bedrag dat u wilt financieren in termijnen terug. De maandtermijnen bestaan uit een combinatie van aflossing en rente. Houd er rekening mee dat services als reparaties, onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering standaard niet inbegrepen zijn bij deze overeenkomst. U kunt ze uiteraard wel handmatig toevoegen aan de overeenkomst.

Eind van de leaseperiode

Aan het eind van de leaseperiode heeft u op basis van financial lease, het volledige bedrag voor de auto betaald. Dat betekent dat u op dat moment niet alleen de economisch eigenaar bent van de auto, maar dat u de laatste betaling heeft afgerond en dat u de mogelijkheid heeft om door te blijven rijden in de auto. Wilt u na deze eerste paar jaar graag een nieuw model uitzoeken? Dat is natuurlijk geen probleem, aangezien u weer een nieuwe overeenkomst voor financial lease aan kunt gaan.